Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın kapıları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve yazgı kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın yönetmeliğine mütenasip bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının içeriden dışarıya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında hak bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanmaı kolaylaştırır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yanının kilitsiz küreksiz olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda tanıdık yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.

Bu sistem genellikle müstacel bir durumda hızla açılabilen anlayışsız çekilebilir veya rulo merdivenden oluşur. Merdiven alelumum bir rulo mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp geçmiş çekilebilmesini sağlamlar.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, Yangın Kapısı aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içerisinde kâin insanların ve öbür dallı güllüların yangın veya rastgele bir müstacel hâlet esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme iye, dokumalması zaruri, kuruluşların vazgeçilemez unsurları arasında nokta almaktadır.

Ancak kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda ifade tamlanan noktalarda muayyen müddet ısı ve şule geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Doğru şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir örgüsı vardır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri acil durumlarda insanların hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı bapya verilen isimdir.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın merdivenleri yangın ile beraberinde sel ve yer sarsıntısı kadar öbür katıksız afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.

Report this wiki page